Per 1 september 2020 voeren we een aantal wijzigingen door bij Tweakers en Hardware Info. Dat we beide titels in één adem noemen is geen toeval, want we gaan de krachten van beide merken bundelen om de échte techliefhebber nog beter te bedienen. “Met de voorgenomen veranderingen luisteren we nog beter naar de bezoekers, en naast onze community zullen ook onze partners daarvan profiteren”, aldus Bart Zoetmulder, commercieel directeur DPG Technology. “Bij beide merken wordt een aangepaste koers gekozen en maken we ruimte vrij voor innovatie en business development.” 

 

Één DPG Technology Redactie

Een van de veranderingen is dat de redacties van Tweakers en Hardware Info samen zullen gaan tot één DPG Technology-redactie, die staat voor onafhankelijkheid, betrouwbaarheid, benaderbaarheid en klantgerichtheid. De afgelopen jaren is Tweakers beetje bij beetje opgeschoven richting een mainstreampubliek. We zijn echter tot de conclusie gekomen dat het gelijktijdig bedienen van zowel de echte techliefhebbers als de mainstreamdoelgroep erg lastig is, waarbij we beide doelgroepen eigenlijk tekortdoen. Daarom zal Tweakers zich vanaf nu weer op die échte techliefhebber richten. Ook zijn we de afgelopen jaren tot de conclusie gekomen dat we met Tweakers en Hardware Info aan de redactionele kant veel zaken dubbel doen. En dat is zonde. Door vanuit één redactie unieke content te maken, kunnen we onder de streep meer bereiken.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat het gelijktijdig bedienen van zowel de echte techliefhebbers als de mainstreamdoelgroep erg lastig is, waarbij we beiden doelgroepen eigenlijk tekortdoen.”

 

Al onze redactiecapaciteit op het gebied van reviews gaan we richten op Tweakers. Wout Funnekotter, hoofdredacteur DPG Technology: “Dat betekent dat we op Tweakers meer producten gaan reviewen in meer productcategorieën dan voorheen. We putten daarbij uit de kennis en ervaring die bij Hardware Info is opgebouwd en combineren het beste uit Tweakers en Hardware Info op Tweakers. Beide sites blijven uiteraard bestaan, alleen met een nét iets andere inrichting.

Je kunt er bijvoorbeeld vanuit gaan dat productcategorieën als monitoren, networking, randapparatuur en componenten op het nieuwe Tweakers fors meer aandacht gaan krijgen. Waar we in 2019 over 22 verschillende typen productcategorieën reviews schreven, verwachten we dat in 2021 met een factor anderhalf tot twee te vergroten. Dat leidt tot fors meer bereik voor die productcategorieën. Uit analyses weten we dat reviews op Tweakers een factor 6 tot 10 keer meer bezoekers bereiken dan op Hardware Info. Onze bevindingen over producten zullen dus door meer mensen worden gelezen.”

 

Hardware Info als hét platform voor productnieuws

Op Hardware Info zullen we ons nog meer richten op productnieuws. Er komen geen nieuwe reviews van de redactie meer op Hardware Info. In plaats daarvan gaan we de meest relevante techreviews van andere platformen, waaronder Tweakers, verzamelen en publiceren. Door als curator op te treden kunnen we lezers ook vanuit Hardware Info blijven gidsen bij het maken van de beste keuze voor een techproduct. Vanzelfsprekend blijven we de Hardware Info-productvergelijker ondersteunen en bijwerken.

 

Productbeoordelingen van Tweakers en Hardware Info

We gaan producten op een aangepaste manier beoordelen. Niet meer met rapportcijfers, zoals tot nu toe gebruikelijk op Tweakers, maar in de stijl van Hardware Info, met Awards. Klik hier voor meer informatie hierover. Daarnaast gaat het lidmaatschap van de European Hardware Association ook over van Hardware Info naar Tweakers. Het gezamenlijke magazine loopt tot het einde van dit jaar gewoon door, maar zal daarna stoppen. Het type content dat je nu in het magazine vindt, wordt in 2021 wel online gepubliceerd.

 

En AD Tech?

Vooralsnog zullen op AD Tech géén veranderingen plaatsvinden. We zijn ervan overtuigd dat we zo niet alleen de échte techliefhebber met deze wijzigingen nog beter kunnen bedienen, maar ook meer waarde kunnen bieden aan onze klanten!

Wil je de redactionele plannen horen van de hoofdredacteuren van Tweakers en Hardware Info zelf, bekijk dan deze video:

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons