De Tweakers redactie grijpt de introductie van de elfde generatie Intel Core-processors aan om een nieuwe Best Buy Guide (BBG) in het leven te roepen: processors. Lezers krijgen vanaf nu iedere paar maanden koopadvies over het belangrijkste stukje techniek van een computersysteem.

Op het gebied van processors draait het eigenlijk maar om 2 spelers: Intel en AMD. Beide fabrikanten hebben zo’n uitgebreid aanbod, dat het makkelijk is om door de bomen het bos niet meer te zien. Daar komt bij dat een gamer hele andere eisen stelt aan een processor dan een video-editor, die weer andere eisen heeft dan iemand die een computer alleen gebruikt voor tekstverwerking. Voor die laatste groep is de prijs van een processor bijvoorbeeld veel belangrijker dan de prestaties. De redactie stelt orde op zaken en geeft helder advies, gebaseerd op een uitgebreide testmethode.

 

Testmethode

In het testlab worden de processors op de proef gesteld met ruim honderd individuele tests. De gebruikte benchmarks vertegenwoordigen een scala aan workloads, zodat ze representatief zijn voor verschillende manieren van gebruik. Onder andere video- en audiobewerking, 3d-rendering, compute-taken, browsen, compressie en natuurlijk gaming zijn vertegenwoordigd.

 

Prestatiescore

De resultaten van de tests worden gevat in een index, de Tweakers CPU Prestatiescore. Elke deeltest telt hierin even zwaar mee. Daardoor is deze opzet een mix van tests die wel en niet schalen met bijvoorbeeld kloksnelheid, cache, aantal cores, smt/hyperthreading en andere factoren. Het resultaat is een realistische ranglijst van de beste processors van het moment.

Speciaal voor gamers is er de Tweakers CPU Gaming Prestatiescore. Hierbij kijken we alleen naar de resultaten uit de gamebenchmarks, in combinatie met een losse videokaart. Voor deze grote doelgroep zijn de andere resultaten minder relevant.

 

 

Prijs-prestatie

Met alleen een prestatie-index zijn we er nog niet. De duurste of best presterende processor biedt namelijk niet per definitie meer waar voor je geld. Om daar meer inzicht in te bieden, besteedt de BBG ruim aandacht aan de prijs-kwaliteit verhouding van de processors. Tot slot worden de interessantste keuzes binnen elke prijscategorie op een rij gezet, zodat de lezer de beste keuze voor zijn of haar eigen eisen en wensen te maken.

 

Best Buy, een onderscheiding om trots op te zijn

De Tweakers Best Buy Guide voorziet onze community al bijna 20 jaar van koopadvies op het gebied van onder meer pc’s, laptops en smartphones. Deze unieke koopgids wordt samengesteld door redactie en community: lezers worden uitgenodigd om inhoudelijk te reageren op de BBG’s, inzichten te delen en om producten aan te dragen voor een volgende editie. Door die samenwerking is de BBG uitgegroeid tot een leidraad door het uitgestrekte aanbod van techgear.

 

Hoe help de BBG onze partners?

Fabrikanten van geselecteerde apparatuur krijgen een BBG Award. Hiermee kunnen ze hun websitebezoekers laten weten dat hun product een ‘Best Buy’ is. Als fabrikant heb je dan het recht om het daarbij behorende logo op jouw website en/of reclame-uitingen te gebruiken om je product te promoten.

Bekijk hier de BBG’s op Tweakers om te zien welke producten hebben gewonnen en neem contact op met onze marketingafdeling om het logo op te vragen.

Voordat je een logo van de Best Buy Guide op jouw website of elders plaatst, willen we je attenderen op de volgende voorwaarden voor het gebruik van de awards. Neem bij vragen contact op met onze marketingafdeling.

 

GEBRUIKSVOORWAARDEN

  • Gebruik van de Best Buy Guide-logo’s is alleen toegestaan voor fabrikanten en leveranciers, of hun vertegenwoordigers, van producten die de betreffende award in een publicatie van Tweakers hebben gewonnen. De award-logo’s mogen alleen in relatie tot de producten waaraan de awards zijn toegekend worden gebruikt. Enig ander gebruik van de Best Buy Guide-logo’s is uitdrukkelijk verboden.
  • Het logo mag op iedere achtergrond worden geplaatst, mits er voldoende contrast is tussen het logo en de achtergrond. Er mogen geen grafische elementen rondom het logo worden geplaatst die af kunnen leiden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om tekst, logo’s, plaatjes en afleidende achtergrondpatronen.
  • Het logo moet leesbaar gereproduceerd worden, waarbij in elk geval de datum leesbaar dient te zijn.

 

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons