Welkom bij DPG Technology! Wanja Allessie is op 1 juli gestart als opvolger van Sander van den Hout als directeur van DPG Technology, het Tech domein van de Online Services van de Persgroep waar de merken Tweakers (NL en BE), Hardware Info en AD Tech onder vallen. Lees meer over Wanja en de recente re-branding van de Persgroep naar DPG Technology in dit interview.

 

1. Vertel eens iets over je achtergrond en expertise?

Bijna letterlijk uit het vliegtuig ben ik hier van de zomer binnen gestapt. Het afgelopen half jaar heb ik namelijk een wens van mijn bucketlist mogen afvinken: samen met mijn gezin wonen in een ander land waar de zon altijd schijnt. In Californië hebben we een fantastisch avontuur beleefd, zijn we uit onze comfort zone gestapt, uit onze vertrouwde omgeving, om met zijn vieren een nieuw leven op te bouwen waarbij we nieuwe mensen leerden kennen en ons thuis zijn gaan voelen in een ander land, waar ze (letterlijk maar soms ook figuurlijk) een andere taal spreken en waar de cultuur en de gewoontes anders zijn.

In een aantal opzichten voelt deze nieuwe uitdaging hier een beetje hetzelfde. Alhoewel ik ‘de taal’ spreek, is het ook allemaal een beetje nieuw. Ik heb de afgelopen kleine 20 jaar altijd gewerkt in het digitale domein waar ik bedrijven heb mogen helpen transformeren en groeien door strategieontwikkeling, optimaliseren van de sales en marketing operaties, nieuwe (digitale) product en services launches te initiëren en realiseren, doorontwikkeling van teams te faciliteren en innovatie te stimuleren. Na mijn studie econometrie grofweg de eerste 10 jaar als business consultant, de laatste 10 jaar in de lijn in een MT functie bij respectievelijk het Amsterdams Uitburo (marketing bureau voor de collectieve culturele sector in Amsterdam), NR6 (een digitaal reclamebureau) en bij Awin (een affiliate netwerk).

 

2. Wat is het leukst aan jouw werk?

De rode draad naast digitaal was de afgelopen 10 jaar transformatie en innovatie. Drie gebieden waar ik mijn passie in kwijt kan én energie uit haal. Bij DPG Technology komt dit wederom samen; hoe zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst de juiste waarde toevoegen en relevant blijven voor onze bezoekers, klanten en medewerkers. Een uitdaging waar ik mij met veel enthousiasme en energie op heb gestort.

“Hoe zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst de juiste waarde toevoegen en relevant blijven voor onze bezoekers, klanten en medewerkers.”

 

3. De Persgroep is per vrijdag 13 september veranderd naar DPG Media, waarbij jij verantwoordelijk bent voor DPG Technology. Waar staan jullie voor en wat zijn je ambities voor de toekomst?

Ik zie de uitdaging in het verdiepen en verbreden van wat goed is en tegelijkertijd nieuwe grenzen verkennen om ons succes verder uit te bouwen. Dit avontuur ga ik aan met een ontzettend leuk team slimme, passievolle mensen die de afgelopen decennia prachtige merken hebben neergezet. Gezamenlijk gaan we kijken hoe we onze positie als onafhankelijke expert, onze jarenlange opgebouwde kennis en productdatabase van testproducten nog beter kunnen ontsluiten om tech liefhebbers, van laten we het noemen tech-tech tot life-tech, te informeren en adviseren met de juiste, meest interessante en passende product aanbevelingen.

  • Wat is jou visie voor DPG Technology? En wat is hierbij de grootste uitdaging van het moment?

Een eerste stap is het verbreden en vergroten van onze footprint om nog meer mensen te informeren en gidsen in de wereld van technologie. Waar we voorheen de markt benaderen vanuit Tweakers en Hardware Info, geven we onze klanten vanaf vandaag de mogelijkheid om hun doelgroep(en) te bereiken op het grootste tech netwerk in Nederland en België via verschillende merken onder onze paraplu. In Nederland zijn dat  Tweakers.net, Hardware.info en AD.nl/tech. In Belgie Tweakers.be in nauwe samenwerking met hln.be (Het Laatste Nieuws) en 7Su7.be. Dat betekent dat je nu via een one-stop-shop in contact kan komen met zowel innovators en early adopters binnen tech, als ook de ‘gewone mens’: de consument die geïnteresseerd is in tech en consumentenelektronica.

  • Wat is de grootste kracht van DPG Technology?

Vandaag de dag is technologie meer en meer onderdeel van ons dagelijks leven. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om bij te blijven en hebben mensen steeds meer de behoefte om nieuws en ontwikkelingen te volgen, een mening te vormen, keuzes te maken en elkaar te vinden. Vanuit onze passie voor én jarenlange opgebouwde kennis van technologie, samen met onze community, informeren en adviseren we consumenten op een onafhankelijke wijze over tech en consumentenelektronica. Geserveerd en gepresenteerd via het juiste merk, in de juiste taal, met de juiste passende boodschap en verpakking en met de juiste productselectie aansluitend bij de behoeften van de lezer. Als onderdeel van DPG Media bieden wij een unieke propositie in de markt als onafhankelijk expert. Eentje waar ik bijzonder trots op ben deel vanuit te mogen maken en graag help groeien om zo meer mensen te kunnen helpen de bomen door het bos te zien in de wereld van tech!

“Geserveerd en gepresenteerd via het juiste merk, in de juiste taal, met de juiste passende boodschap en verpakking en met de juiste productselectie aansluitend bij de behoeften van de lezer.”

 

4. Wat voor impact ga je hebben op het succes van DPG Technology? En tot slot: wat is jouw gouden regel?

Wat ik meebreng naast brede kennis en ervaring, is mijn passie, positieve energie, gedrevenheid en mijn lef. Mijn levensmotto is ‘it’s only a failure if you didn’t try’. Ik ben ervan overtuigd dat er nog vele prachtige groei-kansen liggen die we nog niet (volledig) hebben omarmd, maar waar wij wel toegevoegde waarde kunnen bieden. Ik denk dat we veel dingen heel goed doen, maar dat meer focus, meer snelheid en wat meer samen, ons maar vooral onze gebruikers, nog veel kan brengen.

“It’s only a failure if you didn’t try.”

 

Benieuwd wat onze merken kunnen doen voor jouw merk? Op zoek naar interessante advertentiemogelijkheden om onze doelgroepen bereiken? Wij gaan graag in gesprek met je wat wij voor jou kunnen betekenen.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons