Je bent er eindelijk over uit: die oude, langzame smartphone met een barst in het scherm is echt op. Kortom, het wordt tijd voor een nieuwe, maar welke dan? Het aanbod is overweldigend en de zoektocht naar het perfecte toestel zal nog eens een week in beslag nemen. Met BestGetest maakt Tweakers daar een einde aan, want al het uitzoekwerk is al voor je gedaan.

Bovenstaande voorbeeld is slechts een van de voorbeelden waarmee Tweakers aan de slag ging. Het antwoord is BestGetest, een nieuw platform voor techliefhebbers en consumenten die op zoek zijn naar een product, maar daar in begrijpelijke taal over willen lezen. Zodat ze snel de juiste keuze kunnen maken. Voor DPG Media en Tweakers is het ook nog eens een bijzonder moment, want het is voor beide partijen de eerste keer dat ze een gloednieuw merk ontwikkelen en in de markt zetten!

Veel consumenten komen tijdens hun zoektocht bij Tweakers terecht. Daar worden ze geconfronteerd met een enorm aanbod, tientallen specificaties en jargon. ‘We zijn tot de conclusie gekomen dat het gelijktijdig bedienen van zowel de echte techliefhebbers als de mainstreamdoelgroep erg lastig is’, zegt Bart Zoetmulder, Sales directeur DPG Special Interest Media, waar Tweakers een deel van uitmaakt. ‘Daardoor doe je eigenlijk beide doelgroepen tekort.’ Hoog tijd dus voor een toegankelijk alternatief.

 

Van 500 naar 5 producten

In plaats van een uitgebreide lijst van álle producten op de markt, vind je bij BestGetest een zorgvuldige selectie van interessante producten binnen een bepaalde categorie. Denk aan ‘de top 5 beste smartphones’, maar ook aan ‘de beste smartphones voor minder dan 350 euro’. Op die manier is het mogelijk om binnen de belangrijkste consumentenelektronica makkelijk en snel een overwogen keuze te maken, zonder te verdwalen in het aanbod.

‘Met de veranderingen luisteren we nog beter naar de bezoekers, en naast onze community zullen ook onze partners daarvan profiteren’
– Bart Zoetmulder, sales directeur DPG Special Interest Media

 

In elke koopgids benoemen we één product tot de beste uit in dat segment, die krijgt het BestGetest-label. Voor lezers die een scherpe prijs-prestatieverhouding belangrijk vinden, noemen we ook een Prijstip. Bij zo’n beoordeling hoort een mooi keurmerk, die na publicatie vrij te gebruiken zijn door fabrikanten en leveranciers van de geselecteerde producten.

Dat ziet er zo uit:

 

 

GEVOED DOOR TWEAKERS

De artikelen op BestGetest worden geschreven door een techredactie die nauw samenwerkt met Tweakers. Bezoekers kunnen er dus van uitgaan dat ze objectief en onafhankelijk advies krijgen van een expert. Bovendien worden de producten getest in het Tweakers testlab, waar ze flink aan de tand worden gevoeld. Het resultaat is een overzichtelijke gids met daarin een heldere uitleg van het product en een toelichting op de keuze van de redacteur. Maar dan met een minimum aan technisch jargon. Komen er weer nieuwe producten op de markt, dan wordt de content aangepast. De informatie is dus altijd actueel. In alles wat we doen zijn we open en transparant. Van de manier waarop we producten testen, tot de wijze waarop we met BestGetest inkomsten genereren. Onze kernwaarden zijn: sympathiek, betrouwbaar, makkelijk en transparant.

Benieuwd hoe producten worden getest? Kijk hier!

 

ALLEEN BETROUWBARE WINKELS

Alle producten worden voorzien van de meest courante prijs en een directe link om het product te kopen bij een van de door ons geselecteerde webwinkels. Dit vermindert keuzestress bij de lezer en zorgt voor een probleemloze afhandeling van de bestelling.

 

TWEAKERS VOOR DE DIE-HARDS

Met de komst van BestGetest is er nu een platform speciaal voor de mainstream techliefhebber. Iedereen die toch een stap verder de diepte in wil, kan bij Tweakers zijn of haar hart ophalen. Op die manier krijgen beide doelgroepen de content waar ze behoefte aan hebben. Bart Zoetmulder: ‘Met de veranderingen luisteren we nog beter naar de bezoekers, en naast onze community zullen ook onze partners daarvan profiteren’.

De komende tijd houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, zoals mogelijke partnersamenwerkingen op BestGetest. Ben je net zo enthousiast over BestGetest als wij en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via salesit@dpgmedia.nl.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons