Lezers van de Tweakers Best Buy Guide (BBG) kunnen zich tegenwoordig verheugen op een nieuwe editie van hun favoriete koopgids: monitoren. Of je nu zoekt naar een pijlsnel gamescherm of een superscherp 4K-paneel, de Tweakers redactie selecteert voortaan iedere twee maanden de beste producten.

Natuurlijk worden de monitoren in de BBG niet lukraak gekozen. Om de juiste producten voor deze eerste editie te kiezen, moest er dan ook heel wat werk verzet worden. De testresultaten van ruim honderdvijftig monitoren van Hardware Info werden bestudeerd, redacteuren doken nog dieper in de materie en er werd een testproces ingericht. Inmiddels zijn nog eens tientallen monitoren volgens die uitgebreide methode getest.

Testmethode

In het testlab worden monitoren uitvoerig getest. Helderheid, contrast en kleurweergave worden met verschillende tools gemeten, net als responstijden en inputlag. Eventuele HDR, sRGB- of Adobi RGB-modi worden apart van elkaar beoordeeld. Andere zaken die aan bod komen, zijn kijkhoeken, uniformiteit en relatieve kleurverschillen langs de randen ten opzichte van het midden van het scherm. Tot slot meet de redacteur het energiegebruik van de monitor. Klik hier voor meer uitleg over de testmethode en op onderstaande afbeelding om het artikel te lezen.

 

 

Betrouwbaar advies

Maar welke moet je als consument uiteindelijk kopen? Op basis van de testresultaten en de prijs-kwaliteitverhouding kiest de redactie een aantal aanraders binnen verschillende categorieën. Denk bijvoorbeeld aan de beste 4K-monitor of de beste gamemonitor voor onder de 500 euro. De ‘Best Buys’ zijn producten die voor een groot deel van de lezers interessant zullen zijn. Nicheproducten zullen hier dus minder vaak voorkomen, al worden die wel besproken in losse reviews. Wat overblijft, is een gedegen, technisch onderbouwd advies waar ook veeleisende tweakers met een gerust hart op kunnen vertrouwen.

Best Buy, een onderscheiding om trots op te zijn

De Tweakers Best Buy Guide voorziet onze community al bijna 20 jaar van koopadvies op het gebied van pc’s, laptops, ssd’s en smartphones. En nu dus ook monitoren. Deze unieke koopgids wordt samengesteld door redactie en community: lezers worden uitgenodigd om inhoudelijk te reageren op de BBG’s, inzichten te delen en om producten aan te dragen voor een volgende editie. Door die samenwerking is de BBG uitgegroeid tot een leidraad door het uitgestrekte aanbod van techgear.

 

Hoe helpt de BBG onze partners?

Fabrikanten en leveranciers van geselecteerde apparatuur krijgen een BBG Award. Hiermee kunnen ze hun websitebezoekers laten weten dat hun product een ‘Best Buy’ is. Als fabrikant of leverancier heb je dan het recht om het daarbij behorende logo op jouw website en/of reclame-uitingen te gebruiken om je product te promoten.

Bekijk hier de BBG’s op Tweakers om te zien welke producten hebben gewonnen en neem contact op met onze marketingafdeling om het logo op te vragen.

Voordat je een logo van de Best Buy Guide op jouw website of elders plaatst, willen we je attenderen op de volgende voorwaarden voor het gebruik van de awards. Neem bij vragen contact op met onze marketingafdeling.

 

GEBRUIKSVOORWAARDEN

  • Gebruik van de Best Buy Guide-logo’s is alleen toegestaan voor fabrikanten en leveranciers, of hun vertegenwoordigers, van producten die de betreffende award in een publicatie van Tweakers hebben gewonnen. De award-logo’s mogen alleen in relatie tot de producten waaraan de awards zijn toegekend worden gebruikt. Enig ander gebruik van de Best Buy Guide-logo’s is uitdrukkelijk verboden.
  • Het logo mag op iedere achtergrond worden geplaatst, mits er voldoende contrast is tussen het logo en de achtergrond. Er mogen geen grafische elementen rondom het logo worden geplaatst die af kunnen leiden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om tekst, logo’s, plaatjes en afleidende achtergrondpatronen.
  • Het logo moet leesbaar gereproduceerd worden, waarbij in elk geval de datum leesbaar dienen te zijn.

 

 

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons