Al bijna 20 jaar publiceert Tweakers de Best Buy Guide (BBG), een koopgids voor onder meer pc’s, laptops en smartphones. Iedere twee maanden krijgen lezers uitgebreid advies over welke hardware het beste past bij een bepaald doeleinde, zoals video-editing, gamen of tekstverwerken. Hier leggen we je uit wat de Best Buy Guide precies is en wat je aan deze award hebt.

 

Categorieën: een koopgids voor iedereen

De eerste Best Buy Guide verscheen in 2002. De koopgidsen waren toen puur gericht op het samenstellen van desktopsystemen: welke combinatie van moederbord processor, geheugen en videokaart kun je bijvoorbeeld het beste aanschaffen als je op hoge resolutie wil kunnen gamen? Inmiddels is het aanbod uitgebreid en zijn er maar liefst 8 verschillende categorieën BBG’s: laptop, monitor, desktop, processor, smartphone, CPU, moederbord en SSD.

Wat is een Best Buy?

De Tweakers Pricewatch staat bomvol met allerhande hardware, die bovendien continu ontwikkelt. De BBG is in het leven geroepen om lezers te helpen om een keuze te maken uit dit enorme aanbod. Een Best Buy is dan een interessante keuze, bijvoorbeeld vanwege de goede prijs/prestatie-verhouding, algehele kwaliteit of unieke eigenschappen die de concurrentie niet heeft. Kortom, met een Best Buy zit je als consument vrijwel altijd goed!

 

Rol van de community

De BBG wordt samengesteld door een unieke samenwerking tussen redactie en community. De redacteuren die de koopgids schrijven, zetten vooraf een voorstel op het Tweakers forum. Lezers worden uitgenodigd om inhoudelijk te reageren op de BBG’s, inzichten te delen en om producten aan te dragen voor deze editie. Als de gids eenmaal online staat, kan er weer gediscussieerd worden over de gemaakte keuzes. Zo zitten we niet alleen bovenop de recentste ontwikkelingen, maar houden we ook rekening met wat er speelt in de community.

 

Niet zomaar een lijstje

De keuzes die gemaakt worden voor de BBG zijn niet uit de lucht gegrepen. De Tweakers redactie en het testlab werken dagelijks aan het testen en benchmarken van nieuwe apparatuur. Hardware die voor een review getest is, kan zo in een BBG terechtkomen, maar het kan ook gebeuren dat de redacteur zijn of haar oog op een product heeft laten vallen voor in de BBG dat nog niet (uitgebreid) door ons getest is. In dat geval wordt ook dit product flink aan de tand gevoeld, zodat we zeker weten dat het écht om een Best Buy gaat. Lees hier meer over de tests die we uitvoeren en de protocollen die daarbij gebruikt worden.

 

BBG als onderdeel van je B2B strategie

Fabrikanten van geselecteerde apparatuur krijgen een BBG Award. Hiermee kunnen ze hun partners en websitebezoekers laten weten dat hun product een ‘Best Buy’ is. Als fabrikant heb je dan het recht om het daarbij behorende logo op jouw website en/of reclame-uitingen te gebruiken om je product te promoten.

 

Gebruik

Is jouw product een Best Buy? Gefeliciteerd! Bekijk hier de BBG’s op Tweakers om te zien welke producten hebben gewonnen en neem contact op met onze marketingafdeling om het logo op te vragen. Voordat je een logo van de Best Buy Guide op jouw website of elders plaatst, willen we je attenderen op de volgende voorwaarden voor het gebruik van de awards.

GEBRUIKSVOORWAARDEN

 • Gebruik van de Best Buy Guide-logo’s is alleen toegestaan voor fabrikanten en leveranciers, of hun vertegenwoordigers, van producten die de betreffende award in een publicatie van Tweakers hebben gewonnen. De award-logo’s mogen alleen in relatie tot de producten waaraan de awards zijn toegekend worden gebruikt. Enig ander gebruik van de Best Buy Guide-logo’s is uitdrukkelijk verboden.
 • Het logo mag op iedere achtergrond worden geplaatst, mits er voldoende contrast is tussen het logo en de achtergrond. Er mogen geen grafische elementen rondom het logo worden geplaatst die af kunnen leiden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om tekst, logo’s, plaatjes en afleidende achtergrondpatronen.
 • Het logo moet leesbaar gereproduceerd worden, waarbij in elk geval de datum leesbaar dient te zijn.

 

Recente winnaars

 • Januari
 • Februari
 • Maart
 • April
 • Mei
 • Juni
 • Juli
 • Augustus
 • September
 • Oktober
 • November
 • December

September

Het Best Buy Guide overzicht wordt aan het eind van de maand hier gedeeld

Oktober

Het Best Buy Guide overzicht wordt aan het eind van de maand hier gedeeld

November

Het Best Buy Guide overzicht wordt aan het eind van de maand hier gedeeld

December

Het Best Buy Guide overzicht wordt aan het eind van de maand hier gedeeld

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons