Zaterdag 6 november kwamen tussen de 400 en 500 Tweakers communityleden en andere techliefhebbers fysiek én online samen om twee belangrijke onderwerpen te bespreken: privacy en security. De hele dag konden ze participeren in talks. Partners waren aanwezig om bezoekers verder bij te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van privacy en security.

De Meetup was dus een hybride event: zo’n 200 bezoekers kwamen naar Theater Gooiland in Hilversum, terwijl anderen het evenement vanuit huis bijwoonden. De off- en online programma’s hadden een overlap, maar bevatten ook hun eigen onderdelen. Voordeel voor de fysieke bezoekers: gezellige pauzes en een borrel achteraf!

 

Veel waardering voor uitgebreid programma

Er stond een breed programma klaar voor de bezoekers. De moderators die het online gedeelte in goede banen leidden, kregen hier tevreden reacties over van de bezoekers. Zo vertelde de Belgische kunstenaar Dries Depoorter tijdens zijn keynote over zijn pakkende en humoristische werken waarin hij thema’s als privacy en surveillance onderzoekt. Van de ´Die with me´-community van mensen met een mobiele telefoon die bijna leeg is en de Jaywalking-webcam die automatisch politiebureaus waarschuwt, tot The Flemish Scrollers en meer.

Redacteur Tijs Hofmans van Tweakers ging vervolgens in gesprek met ondernemer en security-specialist Ronald Prins en beleidsmaker en privacy-adviseur Kees Verhoeven. Ze bespraken de huidige ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en de problemen waar de Nederlandse overheid en Nederlandse bedrijven tegenaan lopen.

 

 

Liefhebbers onder elkaar

Tweakers communityleden zijn continu bezig met privacy-issues en het sleutelen aan hun (online) veiligheid. Velen van hen zien een beveiliging op enterprise-niveau voor hun privé-situatie als iets doodnormaals. Door deze enthousiastelingen bij elkaar te brengen, krijg je al snel een bruisende kakofonie van ideeën, kennis en gezelligheid. Zowel online als fysiek in Hilversum.

Kortom, de Hybride Meetup Privacy & Security was met een 8 en een 7,5 rating van de off- en online bezoekers een succes! En er zijn nog veel meer meetups waar je met de community in gesprek kunt over andere thema’s. Wil je als partner of deskundige meepraten tijdens de volgende meetup, bijvoorbeeld via een partnertalk? Bekijk dan het aanbod en neem snel contact met ons op.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons