Op woensdag 10 november was het rond een uur of acht zo ver: de 357.560 stemmen van de Tweakers-community voor de Tweakers Awards waren geteld en de winnaars werden bekend gemaakt. Dit jaar gebeurde dat voor het eerst in samenwerking met de European Hardware Association en was het geen productverkiezing, maar een verkiezing van het populairste merk. Awards gingen naar tech-merken en retailers, maar ook naar communityleden. Zo werden de volgens tweakers uit Nederland en België beste tech-merken en retailers in het zonnetje gezet.

Via de waanzinnige trappen van het sfeervolle Koninklijk Instituut voor de Tropen betraden we het Tweakers-event dat naast de awards in het teken stond van het Tweakers-testlab, oftewel het ‘Kloppende Hart’ van Tweakers. Dat kloppende hart was in vele facetten aanwezig: voor, tijdens en na de award-uitreiking. Compleet met professionele video’s, een prettig weerzien van tech-vrienden en collega’s, steengoede drankjes en een walking dinner. Dat zorgde voor prachtige fotomomenten en natuurlijk de nodige hilariteit.

Download en bekijk hier de foto’s van de Tweakers Awards 20/21!

 

Zo kon hoofdredacteur Wout Funnekotter het niet laten om de Tech Quiz overtuigend te winnen. Alleen was hij het niet echt: iemand in de zaal deed zich tijdens de quiz voor als WoutF. Als klap op de vuurpijl scoorde deze deelnemer ook nog eens erg goed. De echte Wout (die veel te druk bezig was als host om een quiz te winnen) grapte uiteraard dat hij zou winnen van het publiek. Toch stond hij ook wel te kijken toen zijn naam hoog op de ranglijst prijkte.

Met fijne video’s werden we rondgeleid door het testlab en kregen we zo een inkijkje in de verschillende testmethoden en apparatuur die de redactie gebruikt om hardware aan de tand te voelen. Voor velen was het een eye-opener om eindelijk eens te zien hoe de reviews op Tweakers tot stand komen. Door middel van doortastende en effectieve methodes worden nieuwe techproducten getest en beoordeeld.

Het was een fijn programma: na borrel, diner, uitreikingen en een inhoudelijk intermezzo en quiz was het ook nog eens tijd voor de bekende Tweakers Awards-borrel, oftewel party. Daar lieten merken, retailers, communityleden en andere aanwezigen hun waardering nog eens blijken. Aan hun reacties viel op dat het evenement meer is dan de Tweakers Awards: veel bezoekers gaven aan dat ze het fijn vonden om met branche en andere techliefhebbers samen te zijn. Het uitwisselen van ervaringen was minstens zo belangrijk.

Al met al is de combinatie van bevlogen merken, kwalitatieve inhoud, goed eten, een heerlijk drankje en leuke mensen een garantie voor een bijzondere en waardevolle avond. Een avond die je misschien wel met een award onder je arm verlaat. De sfeer zat er ouderwets goed in en volgens sommigen was dit de beste editie ooit!

Bekijk de volledige uitslag van de Tweakers Awards 20/21 hier! Is jouw bedrijf in de top 3 beland? Neem dan voor de mediakit contact op via salesit@dpgmedia.nl.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons