Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover… Operatie Volt Digital vond plaats! Tijdens dit event doken 2076 tweakers samen met de politie en Defensie in totaal 4,5 uur in de wereld van cybersecurity en cyberwarfare. Met maar liefst 1 keynote, 16 verschillende sessies verzorgd door de politie en Defensie met in totaal 20 verschillende sprekers, 6 digitale stands, een digitale Mibo borrel en speeddatesessies stond er een prachtig inhoudelijk programma klaar voor de bezoekers. De evaluatie is inmiddels ingevuld en Operatie Volt werd met een prachtig cijfer van 8,4 beoordeeld.

Het verhaal achter de krantenkoppen

Van een cyberaanval op medicijnagentschap EMA tot oplichting via Marktplaats; de nieuwsmedia heeft het afgelopen jaar weer kunnen smullen van het groeiende aantal gevallen van cybercrime. Maar wat gebeurde er achter de schermen? Waar de journalistiek ophoudt, gaat Operatie Volt verder en krijg je de kant van de professionals te zien die zich dagelijks bezighouden met dit fascinerende en actuele onderwerp.

Online talks, masterclasses en uitdagingen

Operatie Volt vond vanwege coronamaatregelen online plaats. Tijdens een bomvol programma praatten specialisten van de politie en Defensie de bezoekers bij over zaken als de samenstelling van een digitaal opsporingsteam, de werkwijze van de forensische recherche, open source intelligence (osint) en datascience.

Er was onder meer aandacht voor het Team High Tech Crime van de politie. Deze unit heeft een uniek onderzoek gedaan naar ‘darknet-market’ Hansa. Naar aanleiding van dit onderzoek is de marktplaats geïnfiltreerd en uiteindelijk opgerold. Daarmee werd ook duidelijk dat anonimiteit op het dark web een illusie is.

Naast de talks gingen de deelnemers ook zelf aan de slag. Tijdens een intensieve workshop moesten ze techniek, tactiek en open source intelligence gebruiken om een verdachte op het spoor te komen. Zo kregen ze een compleet beeld van het digitale recherchewerk.

Klik op de afbeelding rechts om het volledige programma terug te kijken of lees verder.

 

In gesprek met de doelgroep

Operatie Volt richt zich op (cyber)securityspecialisten, hackers en geïnteresseerden met affiniteit met security en een achtergrond in de IT. Dankzij de samenwerking met Tweakers kon deze waardevolle doelgroep bereikt worden. Politie en Defensie hopen niet alleen een informatieve dag te bieden, maar ze ook te interesseren voor een carrière bij een van hun eenheden.

Tweakers en cybersecurity, een sterke combinatie, maar liefst 2076 tweakers namen deel aan dit evenement georganiseerd in opdracht van de politie en Defensie door DPG Technology in samenwerking met DPG Recruitment. Wil je ook een (online) evenement organiseren voor deze enthousiaste tech-community? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Persoonlijk advies

Heb je een vraag, een opmerking of wil je advies?
Neem dan contact met ons op.

Contact

Volg ons